Szakember társ a depresszió gyógyulásának és a védettség megszerzésének útján.

A mymoodpro programot depressziós betegek számára fejlesztettük ki, azért, hogy pontosan megismerjék betegségük természetét, választ kaphassanak a gyógyszerszedéssel, állapotuk változásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre, kételyeikben, valamint kérdéseikkel kapcsolatban hiteles tájékoztatást kapjanak.

Ma már tudjuk, hogy a depresszió olyan betegség, melyet közös erőfeszítéssel tudunk kezelni, és együtt sokkal nagyobb eséllyel tudunk eljutni a gyógyulásig.A gyógyszeres terápiát a depresszióval kezelt betegek kétharmada jóval a teljes gyógyulás elérése előtt, az első három hónap alatt megszakítja. Ennek oka legtöbbször az, hogy nincsenek megfelelő információik arról, mit kell tenniük saját maguknak a gyógyulásuk érdekében, nincs kinek feltenni a kérdéseiket. A túl korán megszakított kezelés igen gyakori következménye a betegség újabb és újabb visszatérése, egyre súlyosabb formában.

A depresszió kezelését nem elégséges a tünetek csökkenéséig folytatni, a visszaesés megelőzésére , a betegséggel szembeni védettség kiépítésére is gondot kell fordítani.

A programban a depresszió kilenc hónapig tartó kezelése során egészségmenedzser kíséri ügyfelünket hetente történő telefonos beszélgetésekkel. Ezek kiegészítéseként minden hónaphoz tartozik egy-egy munkafüzet is, melyek a gyógyulás útját kísérő információkat tartalmaznak a betegségről, a gyógyuláshoz vezető teendőkről, valamint a visszaesés veszélyeiről. Továbbá segítséget nyújt a benne található feladatokkal ahhoz, hogy pontosan követhesse a résztvevő az állapotváltozását és új állapotjavító módszereket sajátíthasson el. A program célja a résztvevő támogatása a jól-lét érzéséig.

Hogyan segít mindez? Depresszió esetén a teljes gyógyuláshoz, illetve a jó egészségi állapot tartóssá tételéhez legalább kilenc hónapos orvosi kezelés szükséges. Ez nagyon hosszú idő, és ezalatt a legtöbben egyedül maradnak a betegség nehéz tüneteivel, a tanácstalansággal, energiahiánnyal, kétségekkel, önmarcangolással, alvásproblémákkal, meg nem értettséggel, a gyógyszer mellékhatásaival, az átmeneti hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. A munkafüzet és a telefonos egészségmenedzser azokra az apró, de fontos változtatási lehetőségekre irányítja a résztvevő figyelmét, amelyek akkor megvalósíthatóak a számára, és így fokozatosan, lépésről lépésre a kilenc hónap alatt elvezetnek a gyógyulásig.


9 hónapos program
  • A depresszió olyan betegség, amelynek kezelését nem elégséges a tünetek csökkenéséig folytatni, a visszaesés megelőzésére, a betegséggel szembeni védettség kiépítésére is gondot kell fordítani.

  • A program során a személyes egészségmenedzser telefonos beszélgetésekkel kísér és támogat a gyógyuláshoz vezető erőfeszítésekben.

  • Információkat, példákat, útmutatásokat adunk és olyan feladatokat, amelyek segítséget nyújtanak a gyógyulásban.

Részvételi feltételek