Depresszió visszatérésének megelőzése

A depresszió visszatérésre hajlamos betegség. A tudományos kutatások és a kezeléseket összesítő vizsgálatok azt mutatják, hogy az első depressziós epizódot átélt páciensek felénél–háromnegyedénél újra megjelenhet a betegség. Minden második depressziósnál, akiknél ismétlődnek a fázisok, a következő epizód már 2 éven belül felléphet.
Noha a visszatérő depresszió elkerülhetetlennek tűnhet sok ember számára, sok olyan lehetőség van, amellyel a visszatérés esélyét jelentősen csökkenthetjük.
Fontos, hogy az orvos által irányított kezelést önhatalmúlag ne függessze fel.
A mymoodpro program második szakaszát úgy alkottuk meg, hogy minden munkafüzet végén szerepel olyan mellékletet, mely gyakorlatokat tartalmaz. Ezek a gyakorlatok nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a páciens az idő előrehaladtával egyre „védettebbé” váljon a depresszió ellen. A különböző „lelki aktivitások” (pl. a gyakorlatok) hosszú távon az agyi biológiai folyamatokat képesek befolyásolni. Minden munkafüzethez önálló gyakorlatok tartoznak, melyeket az egészségmenedzserrel történő rendszeres telefonbeszélgetések segítségével, az idő előrehaladtával mind jobb hatásfokkal tud elvégezni a páciens, majd pedig a mindennapi életben kamatoztatni.

bezárás