Közös egészségteremtés

Ma már tudjuk, hogy a depresszió olyan betegség, melyet közös erőfeszítéssel tudunk kezelni, és együtt sokkal nagyobb eséllyel tudunk eljutni a gyógyulásig.
Kik a résztvevők ebben a csapatmunkában?
Elsősorban és kifejezetten a páciens a saját erőfeszítéseivel.
A program munkafüzetei, melyek támogatást nyújtanak az ő erőfeszítéseihez. Információkkal, példákkal, útmutatásokkal és olyan feladatokkal, amelyek segítik a gyógyulásban. A füzetben számos hazai és külföldi szakember sokéves kutatási eredménye és tapasztalata ötvöződik, ők mind vele vannak a leírtakon keresztül.
A pszichiáter kezelőorvos, aki megállapítja a depresszió pontos formáját, súlyosságát, és meghatározza a kezelés módját, részleteit. A kontrollvizsgálatokon szakorvosi szemmel kíséri a gyógyulás útját.
A telefonos egészségmenedzser, aki rendszeresen, hetente felhívja a pácienst, és megbeszéli vele a gyógyulás felé vezető út részleteit. Elsősorban a munkafüzetben olvasottak és az ott szereplő feladatok a beszélgetések témái, az ehhez kapcsolódó tapasztalatokkal és érzésekkel együtt. Lehetőség lesz feltenni a megfogalmazódott kérdéseket is.

bezárás