Valaki mondja meg!


-       Láttad mostanában az Ilust?

-       Nem nagyon. Nem jár sehova, egész nap a tévé előtt fekszik.

-       Ó, de jó neki! Megteheti! Bár én nézhetném egész nap a tévét!

-       Nem gondolod, hogy depressziós?

-       Az Ilus? Mitől lenne az? Hiszen semmi gondja az életben!

Ismerős, ugye? Akinek sok a problémája az életben, az lehet depressziós, sőt, bizonyos, hogy előbb-utóbb az is lesz. Akinek meg nincs, az jó dolgában ellustul.

Mit tegyünk, ha mégis arra gyanakszunk, hogy a mi Ilusunk beteg? Hova forduljunk, hol kaphatunk megbízható ismereteket a depresszió felismerésével kapcsolatban? A könyvtárban és az interneten is találhatunk megfelelő szakirodalmat a tünetekről, de figyeljünk arra, hogy a szerző minden esetben pszichiáter vagy pszichológus szakember legyen! Ha sejtésünk igazolódni látszik, akkor orvoshoz kell menni, így mihamarabb elkezdődhet a szükséges terápia. Azt javaslom, hogy a gyógyulási folyamatra vonatkozó további kérdéseket pedig személyesen a kezelőorvossal beszéljük meg, hozzátartozóként is!

Természetesen gyakran előfordul, hogy tanácstalanságunkban először barátainkat, ismerőseinket kérdezzük meg. Valóban segíthet mások személyes tapasztalatainak meghallgatása is, de ezzel legyünk nagyon óvatosak! Minden beteg, minden gyógyulási folyamat egyedi sajátosságokkal bír, előfordulhat, hogy mások más gyógyszerekben, vagy más orvosban bíznak. Nem segít, ha tanácsaikkal elbizonytalanítanak minket, ugyanis a gyógyulás a saját kezelőorvos iránti bizalommal kezdődik.


lelki egészség depresszió alapismeretek tünetekmymoodpro

facebook

Szerző: Péntek Rita

Dátum: 2017.05.03. 19:31


mymoodpro program