Nem tudod? Nézd meg a neten?Hogyan készítsd el az ünnepi menüt? Nézd meg a neten! Lovagolni szeretnél Mongóliában? Keress rá a neten! Segíteni szeretnél barátodnak, akiről kiderült, hogy depresszióban szenved? Nézz utána a neten!

Valóban ilyen egyszerű lenne? Tapasztalatom szerint, az idősebb generációk még mindig a papíralapú szakmai információkban bíznak igazán, de a fiatalabb ismerőseim szívesen kattintanak a böngészőre, ha bizonytalannak érzik magukat valamiben. Kétségtelen, hogy hiteles, szakmailag pontosan megalapozott ismeretek is elérhetők az interneten – amik valóban segítenek a betegség megértésében, és a hatékony segítség megtalálásában –, de nagyon fontos, hogy kritikus szemmel olvassuk a depresszióval kapcsolatos netes tartalmakat!

Hol találhatók a megfelelő információk? Azokon a szakmai oldalakon, ahol pszichiáter és pszichológus szakemberektől származnak a fellelhető cikkek, valamint olyan szakértőkhöz lehet fordulni a kérdésekkel, akiknek pontos képzettsége és szakmai munkássága is megismerhető az adott felületen.

Mikor legyünk óvatosak?  Ha nem ellenőrizhető a szerző szakmai kompetenciája, könnyen a felületesség, és a dezinformációk ingoványos talajára tévedhetünk. Az olvasói kommentekkel is vigyázni kell, mert annak ellenére, hogy a sorstársak kétségtelenül tudnak segíteni bizonyos esetekben, a betegség megélésének szubjektív tapasztalatai és a gyógyulási folyamat sajátosságai mégsem általánosíthatóak.

lelki egészség depresszió megoldásmymoodpro

facebook

Szerző: Péntek Rita

Dátum: 2017.04.21. 19:41


mymoodpro program