Mit kell elmondanom az orvosnak???
Régebben hallottam egy óva intést, mi szerint mindenkinek szüksége van egy jó ügyvédre, orvosra, könyvelőre, akikkel őszintének kell lennie. Jobban belegondolva van ebben igazság…így a fenti kérdés máris átalakul, mert a „mit”-ről átterelődik a figyelem a „hogyan”-ra.


Amennyiben úgy döntött, hogy szakemberhez fordul, bizonyára panaszai vannak. A pszichológia szenvedésnyomásnak nevezi azt a helyzetet, amikor már nem tudja elviselni a zavaró tüneteket és az általuk okozott szenvedés átlendíti a holtponton. Megoldást szeretne és segítséget kér, amit nagyon jól tesz, hiszen a depresszió gyógyítható pszichés zavar. A kutatások azt mutatják, hogy a pszichoterápia és a gyógyszeres terápia kombinált alkalmazásával érhetőek el a legjobb eredmények. Ezzel kapcsolatban, személyre szabottan az Ön esetét nézve kezelőorvosa és/vagy azt Önt kezelő szakami team fog javaslatot adni.

 

Ha már ott van az orvosnál, miután rászánta magát és eljutott…érdemes vele őszintének lennie. Mondja el az aktuálisan legzavaróbb, legbántóbb panaszait. Ha tudja kötni valamihez az indulásukat, mesélje el mi történt akkor. A szakember kérdéseket fog feltenni, kérheti, hogy az aktuális állapotfelmérése után beszéljen a családjáról, gyermekkoráról és mutassa be életútját. Fontos továbbá, hogy amennyiben előfordulnak az olyan kellemetlen és szorongató gondolatokról, előzményekről is beszámoljon, mint az önsértés, öngyilkossági késztetések.


Orvosával, pszicháterével, pszichológusával egy olyan térben van, ahol lehet és érdemes őszintének lenni, hisz ez az Ön gyógyulását szolgálja. 

lelki egészség depresszió alapismeretek információ segítségkérésmymoodpro

facebook

Szerző: Koday Zsuzsanna

Dátum: 2017.03.14. 10:42


mymoodpro program